Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ. Η ΠΛΗΡΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗ

~TRUTH~: Οι αρχαίοι Έλληνες φιλοσόφοι, χρησιμοποιούσαν τα έργα τους, για να αναδείξουν αλήθειες που πηγάζουν ή κρύβονται στην πραγματική ζωή.. Η βαθιά ερμηνεία των έργων τους ακτινοβολούσε γεγονότα που είχαν συμβεί ή που επρόκειτο να συμβούν.. Διδάγματα ζωής για το τι πρόκειται να συναντήσει στην ζωή του ή πως να προφυλάσσεται απο τους κρυφούς εχθρούς κρυβονταν σε μύθους και παραβολές... Μια απο τις πιο γνωστές παραβολές είναι αυτή του Πλάτωνα που εξιστορεί έναν μύθο με δεσμώτες μέσα σε μια σπηλιά... Είναι η απόλυτη απόδειξη ταυτισής μιας παραβολής με το μέλλον και συγκεκριμένα με την σημερινή εποχή.. Ας την δούμε:
Ο Πλάτωνας εδώ μιλάει για μερικούς δεσμώτες που για όλη τους την ζωή είναι φυλακισμένη σε μια σπηλιά με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτάζουν μόνο μπροστά...! Πίσω τους καίει συνεχώς μια τεράστια φλόγα. Μπροστά απο την φλόγα, υπάρχει ένας διάδρομος όπου αποτελλει πέρασμα..Απο αυτό το πέρασμα λοιπον καθημερινά περνάνε ανθρώποι , ζώα, πράγματα...μπροστά απο τους δεσμώτες μας, υπάρχει ένας τοίχος και όπως είναι φυσικό πανω του προβάλλονται όλες οι σκιές των ανθρώπων που περνάνε που σχηματίζονται φλόγα. Έτσι οι δεσμώτες βλέπουν μονο τις σκιές να περνούν και ακούνε τον ήχο που παράγεται απο τους ανθρώπους που περνάνε καθημερινα..!
Σε αυτό το σημείο να αναλύσουμε και να αρχίσουμε να ταυτίζουμε την παραβολή με την σημερινή εποχή..!
- Ας φανταστούμε ότι οι δεσμώτες απεικονίζουν εμάς τους απλούς ανθρώπους, που απο την γέννα μας μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο και ζούμε σύμφωνα με οτι μας μαθαίνουν... η Φλόγα είναι το μέσο δημιουργίας μιας στημένης πραγματικότητας, και αυτοι που την άναψαν είναι αυτοί που ελέγχουν τον πλανήτη και μας πλασσάρουν μια δικιά τους πραγματικότητα... (Η φλόγα μπορεί να ταυτιστεί κάλλιστα και με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ).
Οι ανθρωποι που περνούν στο πέρασμα και τα όποια αντικείμενα έχουν, αντιπροσωπέυουν την πραγματικότητα και τα γεγονοτα που συμβαίνουν καθημερινά...! Μια δόσης της απολυτης πραγματικότητας...
Οι σκιές που προβάλλονται στον τοίχο απο την Φλόγα, είναι η αλήθεια που δημιουργείται απο την Φλόγα, αρα απο τα ΜΜΕ αν θέλετε και επομένως απο τους "Χειραγωγούς" του κόσμου.. Είναι η παραποιημένη αλήθεια που την προβάλλουν όπως θέλουν αυτοί...!!!
Οι Δεσμώτες, εμείς δηλαδή, βλέπουμε απο την γέννα μας τα πράγματα όπως μας τα λένε, μεγαλώνουμε με αυτά, και λειτουργούμε με βάση αυτά τα γεγονότα και συνεχίζουμε να τα μαθαινουμε και στους απογόνους μας τα ίδια..!
Μεχρι εδώ υπάρχει πληρης ταυτιση με την σημερινή εποχή.. Στο παρακάτω βίντεο, φαινεται τι θα γίνει την στιγμή που ένας/κάποιοι απο τους δεσμώτες ελευθερωθούν, βγουν εξω απο την σπηλιά, και συνεπώς δουν τον πραγματικό κόσμο με τα μάτια τους...:


Όπως είδαμε ο δεσμώτης δραπετεύει και βλέπει μονος τους ποια ειναι η αλήθεια... και όταν γυρνάει στους υπόλοιπους δεσμώτες να πει τι είδε και ποια ειναι η αλήθεια , δεν γινεται πιστευτός, ή θεωρείτε παράφρων... Θα λέγαμε ότι αντιπροσωπεύει αυτούς που στην σημερινή εποχή, ψάχνουν την αλήθεια, ή καλυτερα ανακαλύπτουν τις συνωμοσίες και τα ΄ψεματα που έχουν ειπωθει στην ανθρωπότητα, και προσπαθουν μεσω του λόγου να αφυπνίσουν τους άλλους ανθρώπους... Όπως έιναι φυσικό, οι ανθρωποι που όλη τους την ζωή έχουν συνηθισει να ζούν σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής γνωρίζοντας μια και μονο αλήθεια, είναι δυσκολο να δεχτούν κάτι διαφορετικό απο αυτούς που προσπαθουν να τους αφυπνίσουν...

Δυστυχώς έτσι έιναι ακριβώς η σημερινή εποχή... Μια παραποιημένη αλήθεια, με στοχο να εχουν τον ανθρωπο να ζεί στα δικά τους θέλω... 
 
http://truth-revelation.blogspot.com/2011/10/blog-post_1547.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Watch live streaming video from apollonios at livestream.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...